БНТ: Румен Гайтански-Вълка и Стоян Мавродиев са напуснали страната

ББР е реализирала почти 100% загуба от кредит за 150 млн. лв., отпуснат през 2019 г. на свързаната с Гайтански фирма "Роудуей кънстракшън"

Българска банка за развитие
Българска банка за развитие Източник: Zonanews

Полицаи, прокурори и служители на Комисията за противодействие на корупцията проверяват имоти на Румен Гайтански-Вълка, съобщава БНТ. Поводът за разследването е кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР) на фирма, свързвана с бизнесмена. Един от проверяваните имоти се намира на столичната ул. "Оборище".


По информация на медията преди дни Гайтански е напуснал страната, поради което ще бъде задочно обвинен и обявен за издирване. Същото се отнася и за бившия директор на ББР Стоян Мавродиев, за когото се предполагало, че е в Гърция.

 


ББР е реализирала почти 100% загуба от кредит за 150 млн. лв., отпуснат през 2019 г. на свързаната с Гайтански фирма "Роудуей кънстракшън". Тогава шеф на ББР беше Стоян Мавродиев.

 

Последва реакция на Антикорупционната комисия, която реши да поднови разследването, като дори съобщи, че са открити връзки между кредита и фирми, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

От държавната медия посочват, че претърсване се извършва и на фирма с адресна регистрация в Кърджали, за която има данни, че е получила 30 млн. лв. от усвоения кредит. А също и имоти на бивш директор на ББР.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени