Борислав Сарафов: Частици от секундата са спасили Иван Гешев и возещите се в автомобила заедно с него (ВИДЕО)

Днес журналисти ще бъдат допуснати до мястото на взрива

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: ПРБ

Единодушното мнение на всички експерти е, че се касае за концентриран и насочен взрив. Взривната вълна и осколките са били насочени от банкета на пътя към пътното платно. Става дума за мощен взрив и много добра насоченост, това заяви на брифинг пред медиите заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов за опита за покушение срещу опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

 

Металните сачми са поставени, за да пробият автомобила и да убият намиращите се в него, е казал израелският експерт.

 

"Това говори за максимален професионализъм на този, който го е изготвил. Очевидно е с електронно взривяване. В устройството е имало минимум 3 кг тротил. Проверяваме всички версии, несериозно е да се мисли, че взрива е бил за друг автомобил. Тези сачми и осколки са можели да убият случайни граждани. Предмет на разследване е дали има изтичане на информация, рано е за конкретни заподозрени, дори и да очакваме арести - няма как да ви кажа, подчерта директорът на НСлС.

 

Частици от секундата са спасили возещите се в автомобила, допълни Сарафов. Това устройство може да се задейства и през голяма дистанция, но със сигурност някой е имал визуален контакт, тъй като бомбата се е взривила, когато автомобила се изравнява с нея, коментира зам.-главният прокурор.

 

Днес журналисти ще бъдат допуснати до мястото на взрива. В момента се изършва оглед в широк периметър със следови кучета, каза още Сарафов. 

 

Високо ценя мнението на израелските експерти, колегата от Израел изрази възхищение от работата на моите колеги, изтъкна зам.-главният прокурор. 

 

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени