Борислав Сарафов даде Гешев на прокурор

Магистрати коментират, че всички в прокуратурата са очакване на кого ще се падне сигналът

Иван Гешев и Борислав Сарафов
Иван Гешев и Борислав Сарафов Източник: Lex.bg

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещи главния прокурор Иван Гешев днес. Това потвърдиха пред меди от Софийска градска прокуратура. Той вече е въведен в деловодството, предстои да бъде разпределен на случаен принцип на прокурор.

 

Сигналът е в 3 направления. Едното е за престъпления срещу правосъдието. Второто е, че Гешев обитава почивна база на прокуратурата в курорта Боровец и третият е за незаконен запис на член на висшия съдебен съвет. Магистрати коментират, че всички в прокуратурата са очакване на кого ще се падне сигналът.

 

Според сигнала главният прокурор Иван Гешев е оказал влияние на наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт", както и има твърдения за незаконно записване на член на Висшия съдебен съвет от страна на Иван Гешев.

 

Според сигнала на Сарафов в понеделник, един час преди Гешев да свика медиите, за да направи изявление по време на което той скъса оставката си и обяви, че ще довърши мандата си, е свикал заместниците си, сред които и Сарафов в кабинета си. В стаята са присъствали и върховните прокурори Ваня Стефанова и Сийка Милева и ръководителят на градска прокуратура Илияна Кирилова.

 

Гешев повикал началника на кабинета си и й наредил да си вземе телефона. След това предупредил, че ще пусне запис, който лично бил направил предишният ден. По думите му в него били замесени политици, магистрати и членове на Висшия съдебен съвет.

 

Главният прокурор казал още, че в неделя е бил посетен в дома си от члена на прокурорската колегия Йордан Стоев - един от шестимата, подписали искането за неговото отстраняване. Гешев е записал разговора си с него. "След това въведение и след уточнението, че сам е направил над 150 подобни записа на разговорите си с политици, магистрати и членове на ВСС, г-н Гешев пусна записа от телефона си", пише Сарафов в сигнала си до прокуратурата.

 

Зам. главният прокурор обяснява, че наистина е почнал запис, на който се чува Стоев. На Сарафов му станало срамно и обидно и след не повече от 3-4 минути казал, че не желае да участва в такъв пошъл фарс и напуснал кабинета на началника си.

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени