Борислав Сарафов поиска прокурор Константин Сулев да бъде временно отстранен от длъжност

Причината за искането е, че прокурорът е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: Пресцентър на ПРБ

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов да отстрани временно от длъжност прокурор Константин Сулев от Софийската районна прокуратура. Това стана известно по време на днешното заседание на колегията.

 

Константин Сулев
Константин Сулев Източник: Aspecto

Причината за искането е, че прокурорът е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер. Преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Константин Сулев. Той е обвинен, че за времето от 30 май м.г. до 1 юни м.г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за друго лице, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на Петьо Петров-Еврото и Кристиян Христов.

 

Съдията, на когото бе разпределено делото, се отведе от разглеждането му, тъй като е бил в колегиални отношения с подсъдимия и имат познанство в личен план.

 

При изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова посочи, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента е обвиняем.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени