Борислав Сарафов с нови нападки към Иван Гешев, готви се да иска оставката на заместника си Ясен Тодоров

Същевременно Сарафов е категоричен, че няма да подаде оставка, ако му я поискат

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: ПРБ

"Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена служба. Медийните му изяви са лични, те не се съгласувани с мен или с НСлС". Това заяви пред БНР Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба и заместник главен прокурор.

 

Същевременно Сарафов е категоричен, че няма да подаде оставка, ако му я поискат. Той каза още, че няма да се поколебае да каже критиките си на главния прокурор Иван Гешев.

 

"Може би е назрял моментът да му кажа лично, че някои неща може би трябва да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места".

 

По думите му, главният прокурор е трябвало да излезе след инцидента сред колегите си. Борислав Сарафов уточни, че израелският експерт, изпратен на мястото, е направил визуален оглед: "Никой от колегите ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушения... Ако той притежава такава експертиза, каквато се твърди, той би могъл да има обективен поглед. С този експерт се създава ненужна истерия".

 

Националната следствена служба разследва всички версии за взрива, включително по версията за инсценировка на атентат, каза още Сарафов.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени