Борислав Сарафов: Водещата версия за катастрофата е човешка грешка

Шофьорът вероятно ще бъде привлечен като обвиняем, каза зам.- главният прокурор

Борислав Сарафов
Борислав Сарафов Източник: ПРБ

Водещата версия за тежката катастрофа на АМ "Тракия" със сръбски автобус е човешка грешка. Това коментира пред bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

 

"Експерти от Националната следствена служба извършиха оглед както на местопроизшествие, така и на автобус. Не се установи техническа неизправност, която да е причинил катастрофата, тоест водещата версия в този случай остава основната – човешка грешка", обясни Сарафов.

 

Той беше на мястото на инцидента през нощта заедно с главния прокурор Иван Гешев. Главният прокурор обяви, че случаят ще поемат най-добрите следователи в областта на пътнотранспортните произшествия от Националната следствена служба. Зам.-главният прокурор уточни, че не са установени дупки или други препятствия на пътя, които биха могли да причинят катастрофа.

 

"В рамките на днешния ден шофьорът вероятно ще бъде привлечен като обвиняем, но това е решение, което ще вземе прокуратурата в Стара Загора", каза още Сарафов. По-рано днес беше съобщено, че водачът е задържан за 24 часа. Той не е сред настанените в болница.

Още от "Закон и ред"

Заместникът на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов е предложен за втори мандат като директор на Националн

"Кандидатът има записани в професионалната си биография постигнати успехи в работата по конкретни наказателни дела с особено висока фактическа и правна сложност", се казва в основанията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени