Бойко Борисов не е знаел, че делото "Чекмеджегейт" е прекратено

Досъдебното производство е прекратено, потвърди пред БГНЕС главният прокурор Иван Гешев като поясни, че той е разбрал от медийни публикации

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Бойко Борисов не е уведомяван нито официално, нито чрез адвоката му, за хода на въпросното досъдебно производство." Това съобщиха от ГЕРБ след публикацията на Биволъ и потвърждението от Иван Гешев, че на 10 май е прекратено наказателното производство за снимките с кюлчетата и пачките евро в чекмеджетата на спалнята на Бойко Борисов в премиерската вила в Бояна.

 

По-рано днес сайтът Биволъ съобщи, че наказателното производство е било прекратено от Борислав Сарафов, докато той беше и.д. главен прокурор, а Иван Гешев бе в командировка в САЩ.

 

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов нямал никакво отношение към прекратяването на производството за снимките с пачки и кюлчета от спалнята на Бойко Борисов в резиденция "Бояна". Потърсен за коментар от "24 часа" шефът на националното следствие беше лаконичен: Не коментирам писания в трибуквена медия.   

 

Досъдебното производство е прекратено, потвърди пред БГНЕС главният прокурор Иван Гешев като поясни, че той е разбрал от медийни публикации.

 

"Това, което мога да кажа, е че този случай опровергава политическата опорка и хибридната атака срещу прокуратурата, която не почива на българската Конституция, че българският главен прокурор е всемогъщ, всесилен и неконтролируем. Няма законово задължение да бъда уведомяван при произнасяне на прокурорите", уточни Гешев. "Просто този случай онагледява това, че българският главен прокурор не е всесилен и всемогъщ", допълни той.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени