Бойко Борисов осъди Мая Манолова за 10 000 лева

Решението подлежи на обжалване пред СГС

Бившият премиер Бойко Борисов успя да осъди лидера на "Изправи се БГ" Мая Манолова за сумата от 10 000 лева, дължимата лихва и разноските по делото. Борисов е успял да докаже, че на 01.11.2019 (тогава все още действащ премиер) в предаването "Лице в лице", както и в публикация във фейсбук, Манолова "изнесла обидни думи и изрази по отношение на Борисов, а именно: "Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света".

 

Борисов твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги "изключително тежко, накърнена била личната му чест и достойнство". В същото предаване Манолова обвинила Борисов и в престъпление, което съдът отсъдил като клевета, а именно, че той е човекът, пуснал братя Галевида избягат.

 

Софийският районен съд смята, че Манолова е извършила "противоправно" деяние и е оклеветила Борисов. Решението подлежи на обжалване пред СГС.

 

Решението на Софийски районен съд
Решението на Софийски районен съд Източник: СРС
Решението на Софийски районен съд
Решението на Софийски районен съд Източник: СРС

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени