Бойко Рашков с поредно супер скандално назначение в ГДНП

Уволненият през 2014 заради акцията в Лясковец Атанас Илков вече е зам. - шеф на ГДНП

Атанас Илков (вдясно)
Атанас Илков (вдясно) Източник: МВР

Атанас Илков е новият зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция", съобщава "24 часа". Името му нашумя през 2014 година, когато беше отстранен като ръководител на "Криминална полиция". Причината бе злополучната акция на баретите в Лясковец, по време на която при атаката на барикадиралия се в дома си Петко Петков загина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма.

 

Илков бе уволнен, но обжалва и спечели делото. Така се върна в системата на МВР като зам. - директор на полицията в Пловдив, която след това оглави. По-късно бе преместен като шеф на униформените в Кърджали, а през лятото на 2020-та беше преместен на работа в Казанлък като ръководител на Центъра за специализация и професионална подготовка.

 

Илков е бил представен вчера. Странното е, че вътрешният министър Бойко Рашков вече бе назначил друг човек - Тошко Пеловски на поста, който в момента вече е зам.- шеф на икономическите полицаи в дирекцията.

 

В Главна дирекция "Национална полиция" вече е сменено цялото ръководство. Николай Хаджиев, който бе директор на дирекцията, бе заменен от Станимир Станев. Тодор Гребенаров стана шеф на жандармерията и заместник- директорското му място бе заето от Борислав Муеров. Благородна Макева, която отговаряше за разследването, пък бе заменена от Стойно Цветков.  

Още от "Закон и ред"

Убиецът от "Соло" е имал политическа протекция, твърди бащата на Кирил Въжаров

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница

Прочетете повече прочетете повече

МВР разобличи поредните лъжи на Нинова за "върнати бежанци престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

Нинова твърдеше, че България се съгласила да приеме от Европа криминално проявени лица в "сделката" за Шенген, както и че още държави се присъединявали "към връщането на престъпници" у нас.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени