Бойко Рашков върна арестувания Тенчо Тенев за шеф на столичния КАТ

Тенев беше задържан през май в Асеновград, където работеше като началник на "Охранителна полиция".

Тенчо Тенев
Тенчо Тенев Източник: МВР

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е върнал Тенчо Тенев като началник на КАТ-София. За това сигнализираха от Института за пътна безопасност в съобщение до медиите.

 

Институтът за пътна безопасност настоява министър на вътрешните работи да преразгледа своето решение. От института съобщават, че са постъпили десетки сигнали от недоволни пътни полицаи.

 

Бившият шеф на столичната "Пътна полиция" е временно преназначен на длъжността заради по-дълъг болничен на сегашния титуляр Мартин Цурински, допълва NOVA, позовавайки се на информация от МВР.

 

Тенев беше задържан през май в Асеновград, където работеше като началник на "Охранителна полиция". Той беше привлечен като обвиняем и задържан за престъпление по служба и за незаконно държане на боеприпаси. След като го задържаха за 72 часа, от прокуратурата освободиха Тенев срещу гаранция от 10 000 лв.

 

Държавното обвинение не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова в момента няма пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

 

Тенчо Тенев беше преместен от КАТ-София в Асеновград през пролетта на 2020 г. по негова молба. По времето, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов, той беше отстранен като зам.-директор на столичната "Пътна полиция", но осъди МВР и беше върнат на поста през 2014 г.

 

 

 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени