Бум на кражбите в домовете, извършвани с подправен ключ

Немалко са и случаите, когато крадците влизат през отворени ПВЦ прозорци

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Броят на домовите кражби не нараства през първото тримесечие на годината, отчитат от СДВР. Полицията наблюдава различни тенденции в поведението на контингента. От СДВР посочват, че в по-голямата си част кражбите се извършват чрез набавянето на подправен или подбран ключ, с който се отключва самия заключващ механизъм.

 

Първоначално се извършва наблюдение на съответното жилище - с какъв заключващ механизъм е снабдено, след което крадците закупуват заготовка на ключ и я нагласят съобразно бравата.

 

Немалко са и случаите, когато крадците влизат през отворени ПВЦ прозорци. Извършителите на този тип престъпление проверяват дали сме си заключили вратата, обясни Марио Киричков, инспектор в столичната полиция.

 

По тази причина той посъветва да се поставят брави тип топка от външната страна. От СДВР съветват хората да бъдат бдителни за съмнителни лица, които не живеят в съответния блок, но го оглеждат или влизат във входа и звънят на различни звънци.

 

Напомнят и че ако все пак в дома ни влезе крадец или дори само се опита да проникне, незабавно трябва да подадем сигнал в полицията.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени