Червеният пират намерил иззетите от него телефони в кошче за рециклиране в столичен мол

Илко Захариев е от Сливен и води скитнически начин на живот в София

Софийски районен съд
Софийски районен съд Източник: Zonanews

Софийският районен съд остави в ареста скитника, известен с прозвището Червения пират. 35-годишният Илко Захариев е обвинен за отправяне на заплахи до политици и магистрати. По време на ареста му на 29 февруари у него бяха открити няколко телефона. От полицията твърдят, че там са запазени имейлите, от които изпращал заплахи до различни политици, магистрати, търговски центрове и училища.

 

"Преди да ме арестуват, намерих телефоните в кошче за рециклиране в столичен мол. Взех ги и ги дадох на сервиз в "Лозенец", за да си купя четки и материали. С престъпления не се занимавам. По цял ден се занимавам с математика, рисуване - това, което съм учил", каза Захариев.

 

"Моето убеждение е, че той не е съпричастен към деянието. В него са намерени устройства, но от моя подзащитен разбрах, че малко по-рано ги е намерил в столичен мол", заяви неговият адвокат.

 

Той допълни, че не е запознат с твърденията, че е направил самопризнания. В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият няма лични документи. Захариев заяви, че са му ги откраднали преди време. По неговите думи той е архитект на свободна практика. Твърди, че живее в София в апартамент под наем. Стана ясно още, че е лежал в психиатрично заведение.

 

Илко Захариев е от Сливен и води скитнически начин на живот в София. Според разследващите полицаи има достатъчно доказателства, че именно той е авторът на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, отправени ѝ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. С

 

ъбрани са доказателства, че той е заплашвал и вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР и много други публични личности. Прозвището Червения пират е взето от негови имейли. Установено е, че той е автор и на бомбени заплахи в училища и молове. 20 съобщения със заплахи е изпратил и до Агенция "Митници".

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени