Чистка и в ГДНП - освободиха директора на службата

За временно изпълняващ е назначен Атанас Илков

Атанас Илков
Атанас Илков Източник: МВР

Комисар Атанас Илков е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Главна дирекция "Национална полиция". Досега поста се заемаше от главен комисар Венцислав Кирчев, а Илков беше негов заместник. Кирчев бе назначен за шеф на ГДНП в началото на януари т.г. Дотогава той оглавяваше Областната дирекция на МВР в Хасково. От вътрешното ведомство не съобщават причините за рокадата, за която става ясно само ден, след като служебният министър Иван Демерджиев заяви, че в МВР няма да има масова чистка.

 

През 2014 г. Атанас Илков ръководеше ГД "Криминална полиция", но беше освободен от МВР след злополучната акция на баретите в Лясковец. Тогава при атаката на барикадиралия се в дома си Петко Петков загина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма. Илков бе уволнен, но обжалва и спечели делото. Така се върна в системата на МВР като зам. директор на полицията в Пловдив, която след това оглави.

 

По-късно бе преместен като шеф на униформените в Кърджали, а след това преместен на работа в Казанлък като ръководител на Центъра за специализация и професионална подготовка. Последно той бе заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Още от "Закон и ред"

Заместникът на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов е предложен за втори мандат като директор на Националн

"Кандидатът има записани в професионалната си биография постигнати успехи в работата по конкретни наказателни дела с особено висока фактическа и правна сложност", се казва в основанията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени