ДАНС няма информация задържаният за връзки с "Хамас" да е контактувал с някого у нас

От ДАНС допълват, че гражданинът е задържан днес в София на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Велс, Австрия

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС)
Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Източник: БГНЕС

Проверка на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) показва, че за задържания у нас за престъпна дейност, свързана с "Хамас", не са придобити данни за негови връзки с българи и чужденци, пребиващи в България, посочват от агенцията на сайта си.

 

Проверката е извършена преди неговото задържане. От ДАНС допълват, че гражданинът е задържан днес в София на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Велс, Австрия. Инкриминираната дейност на задържания не касае България, допълват от ДАНС. 37-годишният мъж е обявен за издирване от австрийските власти.

Още от "Закон и ред"

Убиецът от "Соло" е имал политическа протекция, твърди бащата на Кирил Въжаров

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница

Прочетете повече прочетете повече

МВР разобличи поредните лъжи на Нинова за "върнати бежанци престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

Нинова твърдеше, че България се съгласила да приеме от Европа криминално проявени лица в "сделката" за Шенген, както и че още държави се присъединявали "към връщането на престъпници" у нас.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени