Делян Пеевски: Инспекторатът на ВСС да разследва съдиите, които са пуснали изверга на свобода

Първата ни работа през септември ще е да сменим ВСС, заяви народният представител

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

ДПС ще сезира в понеделник инспекторите, ако те още не са се самосезирали. Първата ни работа през септември ще е да сменим ВСС, заяви народният представител Делян Пеевски.

 

Изключително възмутен съм от случилото се. Недопустимо е подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Категоричен съм, че Инспекторатът към Висшия съдебен съвет трябва да се самосезира незабавно и да извърши свое собствено разследване на магистратите, които са освободили садиста и са му позволили да се разхожда свободно, след извършеното от него престъпление", добави той като коментира зверството на Георги Николаев, обезобразил 18-годишното момиче в Стара Загора, което потресе цяла България.

 

"ДПС е партия, която е доказала по безспорен начин, че уважава разделението на властите. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия съдебен съвет незабавно трябва да се самосезират и да вземат мерки".

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени