Димитър Георгиев, ДАНС: Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация

"Аз съм работил с пет правителства. Откъде накъде ще се говори, че съм политически обвързан", каза Георгиев

Димитър Георгиев
Димитър Георгиев Източник: Zonanews

Освободеният директор на ДАНС Димитър Георгиев коментира днес пред медии, че "силовият вицепремиер (Бойко Рашков, бел.ред) е лице с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години, като отнемането е преди две години. Този достъп след отнемането не е обжалван".

 

"Аз съм работил с пет правителства. Откъде накъде ще се говори, че съм политически обвързан", каза Георгиев по повод такива обвинения към него. Георгиев заяви, че ДАНС не е подслушвала политици и докладът за това бил на бюрото на премиера Стефан Янев.

 

По-рано днес служебният премиер Стефан Янев съобщи пред медиите след заседанието на Министерския съвет, че днес правителството е взело решение за освобождаване на настоящия председател на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев и предлага на президента да издаде указ за неговото освобождаване. Предлага се на негово място да бъде назначен Пламен Тончев, който е служител на ДАНС и в момента е директор на регионална структура на ДАНС.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени