Единият от обвиняемите за нападение над лекар и хулиганство в Самоков остава в ареста

Неговият съучастник е с мярка за неотклонение "домашен арест"

Бърза помощ, линейка, спешна помощ
Бърза помощ, линейка, спешна помощ Източник: Zonanews

Днес, 07.06.2022 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура – Самоков за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо И.П. Заедно с другия обвиняем по делото - Я.П., той е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист по време на службата му и за хулиганство.

 

На 04.06.2022 г. обвиняемите И.П. и Я.П. нападнали лекар в зала на Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Самоков при изпълнение на службата му. По случая е било образувано досъдебно производство, а лицата задържани.

 

В съдебно заседание съдът прие доводите на прокурора от Районна прокуратура – Самоков за наличие на обосновано предположение за съпричастността на обвиняемите лица към извършените деяния. По отношение на И.П. е налице опасността той да извърши престъпление или да се укрие, поради което съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

 

Неговият съучастник Я.П. е с мярка за неотклонение "домашен арест". Определението на съда за мерките за неотклонение спрямо обвиняемите И.П. и Я.П. може да бъде обжалвано и протестирано в законоустановения срок пред Софийски окръжен съд.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени