ГДБОП и DEA разбиха международна престъпна група за трафик на хероин

Мога да кажа, че със служителите на DEA осъществихме изключително полезно партньорство. В резултат от съвместната акция са задържа...

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова и директорът на ГДБОП Любомир Янев
Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова и директорът на ГДБОП Любомир Янев Източник: БНТ

Мога да кажа, че със служителите на DEA осъществихме изключително полезно партньорство. В резултат от съвместната акция са задържани шест лица, от които трима български граждани, два сръбски граждани и едно лице, което е с двойно гражданство. Това заяви на брифинг пред медиите и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по повод неутрализирането на международна организирана престъпна група за трафик на хероин с участието на служители на американската Агенция за борба с наркотиците (Drug Enforcement Administration, или DEA).)

 

Прокурор Маджарова поясни, че се касае за заловени 20 кг хероин.

Разбира се, тези 20 кг хероин не са цялата пратка, а само малка част от голяма такава. Подготвяла се е сделка на стойност около 260 000 евро наркотикът да бъде изнесен към Западна Европа и САЩ. Говорим за трафик, а хероинът е бил съхраняван на територията на София, обясни и директорът на ГДБОП Любомир Янев. По думите му сърбин е ръководил престъпната група.

"Може да се каже, че задържаните са познати. Даже едно от лицата през 2007 г. е било прострелян, т.е. имало е опит за убийство срещу него", разкри още Янев.

За успешната операция съобщи и главният прокурор Иван Гешев, който публикува свой пост в профила си в Twitter. 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени