ГДБОП разби схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са започвали от 1000 лева

ГДБОП
ГДБОП Източник: МВР

На 16 септември служители на ГДБОП са провели специализирана полицейска операция по образувано досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК. В хода на операцията са задържани 7 лица – трима председатели на ТЕЛК и четирима посредници. Разпитани са множество свидетели, някои от които – пред съдия. Иззети са множество документи и парични суми в големи размери.

 

По информация на БНР една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата. Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

 

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери. По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии. Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Действията по разследването продължават. 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени