ГЕРБ иска оставката на Кирил Петков заради незаконния арест на Бойко Борисов

Десислава Атанасова обърна внимание, че вчера Държавният департамент на САЩ е посочил много ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков репресира и българските медии

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Министър-председателят Кирил Петков да подаде оставка, поиска председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от парламентарната трибуна, след като Софийският районен съд обяви ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за незаконен.

 

На 17 март Борисов беше арестуван заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия си прессекретар Севделина Арнаудова.

 

"Съдът отмени заповедта за ареста на Бойко Борисов, надявам се, че няма да искате и закриване на районния съд сега, г-жо министър. МВР е потъпкала практиката на Европейския съд за правата на човека", обърна се към правосъдния министър Надежда Йорданова председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Тя подчерта, че липсват факти и обстоятелства, свързващи жалбоподателя с това престъпление.

"Не е събрано нито едно годно доказателство. Съмненията на свидетеля Кирил Петков не са подкрепени с никакви факти. Няма изложени твърдения, които да сочат, че Борисов е изнудвал свидетеля. Някой замеси в ареста и Лаура Кьовеши. Г-жо министър, вие как ще я посетите в Брюксел и как ще я поканите в България”, обърна се към министъра на правосъдието Атанасова.

 

Тя обърна внимание, че вчера Държавният департамент на САЩ е посочил много ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков репресира и българските медии.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени