ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради избора на КЕВР

Депутатът Бранимир Балачев допълни, че в парламентарната група на ГЕРБ вече е събрана подписка за сезирането на КС

Конституционен съд
Конституционен съд Източник: Zonanews

Парламентарната група на ГЕРБ ще сезира Конституционния съд  заради две много тежки грешки на правителството. Това каза във Варна депутатът от крайморския град Бранимир Балачев, който представи позицията на партията заедно с колегите си Павел Христов и Славена Точева.

 

Според Балачев едната от темите, за които ще бъде сезиран КС е избирането на КЕВР. По думите му противоконституционно решение е и това за преместването на Банката за развитие към Министерството на иновациите и растежа. Балачев допълни, че в парламентарната група на ГЕРБ вече е събрана подписка за сезирането на КС, което ще се случи най-вероятно през следващата седмица.

 

"В овладяването на кризата, причинена от войната в Украйна и пристигането на бежанци у нас, държавата има изключително слабо присъствие", посочи Павел Христов. Според него изобщо липсват Държавната агенция за бежанците и здравните власти. Балачев допълни, че никой не е наясно всъщност колко души влизат в страната и с каква цел, при положение, че има законов регламент кой при какви условия може да пристига и да пътува из България.

 

"Във Варна, която пое най-голямата тежест от посрещането на бежанците, нещата се оправиха бързо благодарение не на държавата, а на общината, общинския съвет и самоорганизиралите се граждани", добави още Христов. Депутатите отчетоха още, че в новия държавен бюджет "благодарение" на управляващите партии Варна ще има три милиона лева за капиталови разходи за тази година. Сумата за региона е 12 милиона лева.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени