Главният прокурор: Атакуват прокуратурата с неверни твърдения, а имаме бум на престъпността - върнахме се на нивата от 2006 г.

С бързи темпове вървим към проблеми, които мислехме за забравени, посочи Иван Гешев

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: ПРБ

Във ВСС днес ще гласуват предложението на правосъдния министър да бъде отстранен главният прокурор. "Това, което в внесено от министър Йорданова, е механичен сбор от манипулативни и неверни политически твърдения. И обикновено цитиране на норми, които нямат нищо общо с Конституцията и законите на страната, а още по-малко с главния прокурор", заяви главният прокурор преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

 

"Искането за отстраняването ми по инициатива на Бойко Рашков е правно нищо, а искането на министър Йорданова е просто нищо. Прочетох го веднъж и честно казано съм затруднен да го разбера. Това е механичен сбор между неверни субективни оценки, манипулативни политически твърдения и обикновено цитиране на норми. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно", добави той. 

 

По думите му с бързи темповете вървим към проблеми, които мислехме за забравени.
"Лош знак е за българската държавност и за това, че се оправдават притесненията на българската прокуратура изразени пред европейските ни партньори. Вървим към проблеми, които мислехме за забравени преди приемането ни в ЕС. Възраждат се полицейският произвол, а цената ще плащат българските граждани - има бум на престъпността на нива от 2006 година", допълни главният прокурор. 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени