Главният прокурор Иван Гешев е в Киев, обсъжда разследване на военните престъпления на руската армия в Украйна

С него е и заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Петко Петков

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: Zonanews

Главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Петко Петков са на официални посещения в Молдова и Украйна, съобщиха от държавното обвинение.

 

Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, главен прокурор на Молдова, и на украинския главен прокурор Андрий Костин.

 

В рамките на визитата Иван Гешев ще подпише с главните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за сътрудничество. В двата документа са заложени основните приоритети на прокурорските институции за създаване на доверени и устойчиви механизми за обезпечаване работата на магистратите по водени разследвания с международен характер.

 

В Кишинев главният прокурор Иван Гешев и Петко Петков, следовател от Националната следствена служба и председател на камарата на следователите в България, ще се запознаят с работата на Прокуратурата "Антикорупция" и Прокуратурата за борба с организираната престъпност на Молдова.

 

Разговорите на Гешев и Петков в Киев се фокусират върху методите за разследване на военни престъпления и механизмите за защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени