Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ присъстваха на откриването на бюст-паметник на Удроу Уилсън

Инициативата за издигането на паметника е на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България

Главният прокурор и ръководството на ПРБ пред паметника на Удроу Уилсън
Главният прокурор и ръководството на ПРБ пред паметника на Удроу Уилсън Източник: ПРБ

Днес, 16.09.2021 г., главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България присъстваха на тържественото откриване на бюст-паметник на 28-ия американски президент Удроу Уилсън в градинката пред Регионалния исторически музей в София.

 

Инициативата за издигането на паметника е на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България. Тя е в знак на признателност към заслугите на американския държавник за запазване на националния суверенитет и териториалната цялост на България след Ньойския договор и Парижката мирна конференция.

 

На събитието присъстваха бившият президент Георги Първанов, заместник-кметът на София Дончо Барбалов, историкът доц. д-р Тодор Чобанов, Брент ЛаРоса, аташе по образование и култура в Посолството на САЩ в България, членовете на Инициативния комитет за издигане на паметника, представители на академичните среди, интелектуалци, общественици, магистрати, съдебни служители и граждани.

 

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени