Главният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и Красимира Филипова се срещнаха с представители на таксиметровите организации във връзка с инцидент, при който загина техен колега

Пред главния прокурор и заместниците му представителите на таксиметровия бранш поставиха и проблеми с приложението на чл. 234г от НК, който се отнася до нелегалните превози

Среща с таксиметрови организации
Среща с таксиметрови организации Източник: ПРБ

Днес в Съдебната палата в София главният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и Красимира Филипова се срещнаха с представители на таксиметровите организации в страната във връзка с инцидент от 08.10.2022 г., при който почина техен колега. На срещата присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

Срещата бе проведена по покана на главния прокурор, след изпратено писмо от името на Съюз такси, Браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Асоциация на таксиметровите синдикати.

 

Среща с представители на таксиметрови организации
Среща с представители на таксиметрови организации Източник: ПРБ

Пред представителите на таксиметровия бранш главният прокурор изрази уверение, че случаят, при който 34-годишният Х.Й. почина при възникнал конфликт между участници в движението, ще бъде разследван при максимална публичност и прозрачност.

 

В рамките на срещата ръководството на Прокуратурата на Република България пое ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите шофьори за съвместно обсъждане и изготвяне на експертни предложения за промени в законодателството с цел осигуряване на защита на участниците в движението, както и във връзка с предходните експерни предложения на ПРБ, относно водачите, употребили алкохол и наркотични вещества.

 

Пред главния прокурор и заместниците му представителите на таксиметровия бранш поставиха и проблеми с приложението на чл. 234г от НК, който се отнася до нелегалните превози. Главният прокурор пое ангажимент да бъдат извършени проверка и анализ на практиката по тези дела с оглед преценка за издаване на методически указания.

 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени