Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с генералния секретар на Международната асоциация на прокурорите Хан Мораал

В работната среща участваха и заместник-главните прокурори Красимира Филипова и Даниела Машева

Иван Гешев проведе работна среща с Хан Мораал
Иван Гешев проведе работна среща с Хан Мораал Източник: ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с Хан Мораал – генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите. Той бе на посещение в София по повод организираната от Прокуратурата на Република България конференция "Съдебна реформа. Специализирано правосъдие".

 

В работната среща участваха и заместник-главните прокурори Красимира Филипова и Даниела Машева, както и завеждащият отдел "Международен" във ВКП Цветомир Йосифов. 


В хода на разговора бе обсъдена работата на прокуратурата и предизвикателствата пред работещите в нея, както и необходимостта от опазване независимостта на магистратите с цел гарантиране обективността и върховенството на правото.

 
Акцент в разговорите бе и готовността на Международната асоциация на прокурорите за активен диалог и сътрудничество с Прокуратурата на Република България по линия на запазване на интегритета, гарантиране спазването на човешките права и осигуряване на необходимите условия за независимо изпълнение на професионалните задължения на прокурорите в страната.

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени