Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова

Срещата е в рамките на Международния антикорупционен форум "Клептокрация и незаконни финансови потоци"

Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова
Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова Източник: ПРБ

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с главния прокурор на Украйна - г-жа Ирина Венедиктова в рамките на Международния антикорупционен форум "Клептокрация и незаконни финансови потоци", състоял се в гр. Киев, Украйна. 

 

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: ПРБ

Предмет на разговора бяха теми от взаимен интерес за двете прокуратури и потенциалните възможности за оптимизиране на работния процес с цел провеждането на успешни трансгранични разследвания и борба срещу престъпността, гарантиращи сигурността на гражданите. Двете страни затвърдиха традиционно ползотворното сътрудничество между институциите.

 

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова
Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова Източник: ПРБ

"Винаги сме имали тясно и ефективно сътрудничество с прокуратурата на България и съм убедена, че личните контакти ще ни помогнат в по-нататъшната ни работа", подчерта украинският главен прокурор Венедиктова. Главният прокурор на Република България Иван Гешев от своя страна увери, че украинската прокуратура винаги може да разчита на ползотворен диалог с българските колеги.

 

Главните прокурори на двете страни акцентираха върху конкретни примери за съвместна работа в областта на международната правна помощ, в частност процедурата по екстрадиция. Обсъдено бе и отстояване принципите на върховенство на правото, както и независимостта на прокурорите. 

 

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени