Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с прокурори от Софийска районна прокуратура

В хода на разговорите е дискутирана организацията по противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: ПРБ
Днес, 30.06.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с административния ръководител на Софийска районна прокуратура (СРП) Невена Зартова, заместниците й Деян Славов и Иван Стефанов, и прокурори от СРП. На разговорите присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
 
В хода на разговорите бе дискутирана организацията по противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство в контекста на предстоящите на 11.07.2021 г. избори за 46-то Народно събрание, както и необходимостта от активни действия за недопускане нарушения на политическите права на гражданите. Подчертано бе, че в Софийска районна прокуратура е създадено дежурно звено, което ще приема жалби и сигнали за престъпления във връзка с провеждането на вота.
 
С прокурорите от СРП Иван Гешев обсъди и отстояването на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт с оглед защитата на интересите на българските граждани и общество.

Среща с прокурорите от СРП
Среща с прокурорите от СРП Източник: ПРБ


 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени