Главният прокурор Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

В координация с МВР активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на наркотични вещества по дела, разследвани и  от полицаи, и от следователи, поясни главният прокурор

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: ПРБ

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на  разпространението на наркотични вещества.

 

"Разпоредил съм активизиране на работата по досъдебни производства в координация с МВР. Прокуратурата от месеци извършва анализ на дела за разпространение на наркотици, особено около училищата, с оглед постигане на резултати, които българските граждани очакват – противодействие на престъпността и защита на сигурността, на нашите деца", заяви главният прокурор Иван Гешев в изявление пред медиите.  

 

В продължение на повече от месец се създава координация по места със структурите на МВР. Налице са притеснителни тенденции с разпространението на наркотиците, с управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици, които сериозно застрашават българските граждани, посочи главният прокурор. Създадена е организация за бързо и приоритетно разследване на случаи, по които днес, 07.12.2022 г., МВР извършва проверки с цел разкриване на престъпления.

 

"В координация с МВР активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на наркотични вещества по дела, разследвани и  от полицаи, и от следователи", поясни главният прокурор.

 

В рамките на следващите дни прокуратурата ще представи информация за резултатите от Специализираната операция на територията на страната.

 

"Дали някой представител на институция в държавата харесва или не харесва този, който стои начело на прокуратурата, това не интересува гражданите. Основната цел е взаимодействието на институциите за защита на сигурността на гражданите", заяви главният прокурор.

 

 

 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Нужен е експертен, а не политически дебат за правна реформа

Нарушават се базисни европейски ценности като върховенството на правото и разделението на властите, което е сериозен повод за притеснение за спазването на основни демократични принципи

Прочетете повече прочетете повече

Окръжна прокуратура-Видин ръководи разследване на незаконна банкова дейност, извършвана от организирана престъпна група

Досъдебното производство е било образувано през м. януари 2022 г. с постановление на Специализираната прокуратура, след закриването й е прието по компетентност от ОП-Видин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени