Главният прокурор Иван Гешев ще открие конференция "Съдебна реформа. Специализирано правосъдие"

Форумът ще може да бъде проследен и на живо чрез официалния канал на ПРБ в YouTube

главният прокурор на Република България Иван Гешев ще открие конференция на тема "Съдебна реформа. Специализирано правосъдие". Приветствия към участниците във форума ще отправят Адриан Лазара - председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, Ладислав Хамран - президент на "Евроджъст", Долорес Делгадо - главен прокурор на Кралство Испания, Любомир Йовески - главен прокурор на Република Северна Македония, Джанлуиджи Пратола, заместник-главен прокурор на Касационния съд на Република Италия, Хан Мораал - генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите и други.

 

Покани за участие в конференцията са изпратени до ръководствата на парламентарно представени политически партии, до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до служебния министър на правосъдието Иван Демерджиев. Участие във форума ще вземат членове на Висшия съдебен съвет, представители на органите на специализираното правосъдие, магистрати, професионални организации на следователите и прокурорите и на неправителствения сектор.

 

В рамките на конференцията ще бъдат изнесени презентации, посветени на следните теми: "Реформени перспективи пред специализираното правосъдие", "Еволюция на конституционната уредба на съдебната власт в периода след 1991 г.", "Независимостта на прокуратурата в контекста на реформата на съдебната власт", "Взаимодействието с националните власти на Евроджъст", "Изменения в НК и НПК" и други. Провеждането на конференцията ще се осъществи присъствено от 10.30 часа в Дом 2 на резиденция "Бояна“ на 09.12.2021 г.

 

Форумът ще може да бъде проследен и на живо чрез официалния канал на ПРБ в YouTube.

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени