Главният прокурор съобщи за разкрита лаборатория за марихуана в Пазарджишко (СНИМКИ)

Оранжерия за марихуана, прикрита с копачки за биткойни разкриха в Пазарджик

Разкрита лаборатория за марихуана в Пазарджишко
Разкрита лаборатория за марихуана в Пазарджишко Източник: ПРБ

Разкрита е лаборатория за марихуана в пазарджишкото село Калугерово, съобщи главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter. Той определи това като "пореден успех в противодействието на производството и разпространението на наркотици". "Поздравления за колегите от МВР и прокуратурата. Повече заловени наркотици, по-голяма сигурност за нашите деца! Продължаваме!", допълни Гешев.

Стопанската постройка, в която са монтирани копачките за криптовалута и е оборудвана оранжерията за канабис е наета преди 5 месеца от софийска фирма за интернет и компютърни услуги. Фирмата е напълно легитимна. На мястото е задържан нейният управител, който е 24-годишен мъж от Свищов. До момента той не е имал криминални прояви. Разкриването на оранжерията става напълно случайно, след сигнал тази сутрин за пожар в помещение за копаене на биткойни, съобщават от прокуратурата. С пристигналия на място противопожарен екип идват и полицейски служители. Пожарът е изгасен, но на униформените служители прави впечатление, че в помещение, съседно на това с копачките, има големи количества течна тор.

 

Лабораторията за марихуана в пазарджишкото село Калугерово
Лабораторията за марихуана в пазарджишкото село Калугерово

Докато оглеждат мястото полицаите откриват в стая за събличане, зад старо портманто, вход и стръмни стълби към таванското помещение на сградата. Горе в три различни тавански зали е разположена напълно оборудвана с въздуховоди, вентилатори,кварцови лампи, напоителна система, термометри и датчици оранжерия с 1100 растения марихуана. В отделна стая са намерени пакетирани 32 кг. изсушени глави и съцветия от марихуана, готови за транспортиране. Според пловдивския апелативен прокурор общата стойност на открития канабис е грубо за 400-500 хиляди лева. Отделно от това оборудването на оранжерията и поне за 100 хиляди лева.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени