Главният прокурор за руското издирване на Христо Грозев: Европейските ценности изключват преследване на журналисти

Еван Гешев написа позицията си в Twitter

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: Zonanews

"България спазва основните европейски ценности като върховенство на закона и правата на човека. Това изключва наказателно преследване по политически причини на разследващи журналисти за тяхната работа в интерес на демокрацията". Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев във връзка с казуса с разследващия журналист Христо Грозев, който бе обявен за издирване от Руската федерация.

 

Към публикацията си той е споделил и линк към информацията за награждаването на Грозев през ноември за разследванията от сайта "Белингкат".

 

 

ГЕРБ, "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ДПС също реагираха остро срещу Москва заради Грозев. До момента издирването от Москва на най-известния български разследващ журналист в чужбина не е коментирано от правителството и президента Румен Радев.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени