Главният секретар на МВР оттегля оставката си

Подал я под натиск от Калин Стоянов и "високопоставени лица в Прокуратурата"

Николай Денков и Живко Колев
Николай Денков и Живко Колев Източник: Пресцентър на МС

Познавам професионализма на г-н Коцев. Затова го повиках на разговор. Оказа се, че всъщност е подал молбата за напускане под натиск от Калин Стоянов и високопоставени лица в Прокуратурата. Това обяви на брифинг в Министерски съвет акад. Николай Денков.

 

"Срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност професионалист: мен и моите близки. От сряда насам не се спират със спекулациите и внушенията спрямо моята личност. Очаквам в следващите дни тя да придобие невиждани мащаби. Да се разгърне в още по-голям спектър. Очаквам всяко", каза от своя страна Живко Коцев.

 

Живко Коцев
Живко Коцев Източник: Скрийншот видео кадър

"Моята оставка бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста на министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме задължава като професионален и морален дълг да се върна и работя. Не става въпрос за мен като личност, а за всички български граждани, на които трябва да осигурим ред", добави главният секретар на МВР. 

Още от "Закон и ред"

Калин Стоянов отговори на обвиненията на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев

Демерджиев е последният, който би трябвало да прави какъвто и да е коментар, свързан с овладяването на мигрантския натиск, с който той изобщо не се справи, смята Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени