Готвят смяна на 10 директори в МВР, молят ги да напуснат

В момента министър Калин Славов провежда срещи с кадрите, които ще бъдат пренасочени към други позиции

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: ПРБ

Около 10 директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да напуснат, предаде NOVA. Те са извикани в Министерството на вътрешните работи тази сутрин. Било им е предложено да освободят постовете си.

 

На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво в системата на МВР. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание.

 

Министерство на вътрешните работи
Министерство на вътрешните работи Източник: МВР

По-късно от министерството съобщиха, че на областни директори е било предложено да освободят постовете си. Решението за това било на базата на анализ на работата им до момента и било с цел успешното изпълнение приоритетите на МВР. Сред готвените смени на директори са в Габрово, Варна, Плевен и Ловеч.

 

В момента министър Калин Славов провежда срещи с кадрите, които ще бъдат пренасочени към други позиции. Те ще бъдат преназначени на други места. След приключването на всички срещи от министерството ще оповестят информация за рокадите.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени