Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като МВР шеф знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, но нищо не предприе

Това заяви Йоаким Каламарис, консултант по инвестицията, която води до сблъсък с мрежата от зависимости в българското правосъдие

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

"Следят ни. Искаме от министерството да се назначи охрана за семействата ни". Това заяви по bTV Йоаким Каламарис, консултант по инвестицията, която води до сблъсък с мрежата от зависимости в българското правосъдие, данъчни, КПКОНПИ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Всичко започва с инвестиционно намерение върху парцел, който в момента е сред най-скъпите в София.

 

Йоаким Каламарис намира партньори, с които се скарва и така попада в обхвата на убития Божанов. "Отначало ние започнахме да виждахме проблем в инвестицията ни. Не знаехме какво се случва. Виждахме, че главният архитект на София, тогавашният кмет на столицата, имаха желанието да ни помогнат, но се появиха едни хора, които се занимават с горива и данъчни и започнаха да казват, че тази инвестиция няма да се случи и няма как да се случи. Ние им казахме: "Ние сме купили този имот. Защо да не се случи?", а след това започна и натиска срещу нас", разказа Каламарис.

 

"Намерихме първия си инвеститор, но две години, след това започва битката, защото проектът стана по-скъп. Появиха се други инвеститори от арабски произход, за които може би има общ език с хората с горивата заради акцизи и мота. По този начин те търсят първо помощта на Пепи Еврото и на неговото обкръжение, но вероятно са отхвърлени и търсят опора при Нотариуса, че могат да му осъществят схемата и да получат голям процент. Хората, които работят около Нотариуса са голяма армия", каза той.

 

По думите му има и кражби на сгради на друг гръцки магнат. "И то грубо от тази хайка, с участие на много видни личности и предприемачи от Белене, които са осъществили това. Имахме също натиск, но не можахме да реагираме като консултантска компания. Това се случи 2019 г.", добави Каламарис. "Седнах в един ресторант в София септември 2021 г. и дойде един човек при мен, който се занимава с охранителна дейност. Ние не се познавахме с него. Показа ми визитката на телефона си, а на другата маса видях Пепи Еврото. На визитката пишеше: "Очистете го", а отгоре името Атанас Димов (Атанас Димов, който има верига бензиностанции "Круиз" и фирма САКСА за търговия с горива, бел. ред.)", каза той.

 

"Йоневска (Фиданка Йоневска – служителка на НАП, бел. ред.) има конфликт на интереси и ѝ повдигат обвинение на административно ниво, тя е за наказателно, но ВАС я оневиняват. Едновременно тя пусна срещу нас жалби като физическо лице и влиза в масиви за това как да създаде проблем. Тази подготовка може да има някой, който извършва подобни деяния. Спецов (Румен Спецов – шеф на НАП, бел. ред.) трябва да пита дали Иван Димов има връзка с нея (Фиданка Йоневска, бел. ред.) и каква е тя, и дали е изпратен на ВАС юрист да защитава този казус от името на НАП. Иван Димов е един от заместниците на Спецов. Нямаме проблем със Спецов, нито с Асен Василев, но те имат хора, които не работят в тяхната посока", заяви Каламарис.

 

"Бяхме на среща с Бойко Рашков, когато беше министър на вътрешните работи и му разказахме, че тези араби заедно с горивния бос ни създават проблеми и искат да ни откраднат имота. Казахме му, че част от техните съпруги работят в ГДБОП. Не само жената на Нотариуса работи в ГДБОП. Тогава Рашков намери доказателство с настоящия министър Стоянов (Калин Стоянов, бел. ред.), че има такава жена, която е влязла не от вратата, а от прозореца. Рашков ни посъветва да се обърнем към медиите", подчерта той.

 

"Излязохме сега пред медиите, защото правдата ни поглъщаше и искахме да разкажем цялата история. Не излязохме да се оплакваме, че нещо ни се случва, излизаме като победители. Джон Кустас беше в шок, че се случват тези неща". Това заяви Анастасиос Дикос, изпълнителен-директор на фирмата на гръцкия корабен магнат Джон Кустас, съсобственик на един от най-големите молове в страната и представител на световна верига мебелни магазини.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени