И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от ВАП новия заместник главен прокурор Елена Каракашева

От 2020 г. до избора й за заместник на главния прокурор при ВАП е съдия в Наказателна колегия на Върховния касационен съд

Борислав Сарафов и заместник главния прокурор Елена Каракашева
Борислав Сарафов и заместник главния прокурор Елена Каракашева Източник: ПРБ

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Върховна административна прокуратура (ВАП) новия заместник главен прокурор Елена Каракашева, която днес, 01.09.2023 г., встъпи в длъжност.

 

"За мен е изключителен комплимент, че Елена Каракашева прие предложението ми да стане част от екипа, с който ще ръководим прокуратурата, заедно с Мария Павлова. Очакват ни сериозни отговорности", заяви главният прокурор и изтъкна високия морал и професионализъм на новия заместник главен прокурор".

 

Борислав Сарафов и заместник главните прокурори Мария Павлова (вляво) и Елена Каракашева (вдясно)
Борислав Сарафов и заместник главните прокурори Мария Павлова (вляво) и Елена Каракашева (вдясно) Източник: ПРБ

Елена Каракашева бе назначена от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за заместник на главния прокурор на 26 юли 2023 г. по предложение на Борислав Сарафов.

 

Кариерата й в съдебната система е преминала през всички нива в органите на съдебната власт – от младши  съдия в Софийски окръжен съд до председател на Районен съд-Сливница. В периода 2017-2020 г. е заместник председател на Софийски апелативен съд.

 

От 2020 г. до избора й за заместник на главния прокурор при ВАП е съдия в Наказателна колегия на Върховния касационен съд.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени