Италия задържа бившия приятел на откритата мъртва IT специалистка Алена Щерк

Тялото й намерено днес край пречиствателна станция до град Батановци

Италианска полиция - карабинери
Италианска полиция - карабинери Източник: Fotogramma

Полицията в Италия е арестувала бившия приятел на откритата по-рано днес мъртва IT специалистка Алена Щерк Виктор Спига. Мъжът с италианско гражданство е заподозрян в убийството ѝ. Това съобщи в. "Телеграф" като се позовава на свои източници в МВР.

 

По обяд в неделя е дошло известието от карабинерите до МВР, че издирваният Спига е арестуван в град Бари, в южната част на Италия. Той бил изключително изплашен и излъгал кога и как е пристигнал в страната. Установено е, че твърденията му не отговарят на истината.

 

Разследващите смятат, че чужденецът е избягал с автомобил през границата, след като скрил трупа на Алена. Сега България очаква решението на италианския съд за екстрадицията на Спига.

 

Припомняме, че 47-годишната Алена Щерк бе обявена за издирване от столичната полиция. Сигналът за изчезването на жената беше подаден от децата ѝ. Тялото бе намерено днес край пречиствателна станция до град Батановци (между Перник и Радомир).

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени