Иван Гешев: Както обикновено, твърденията на Рашков не отговарят на истината

Рашков заяви по-рано днес, че Гешев е охраняван по три начина - от МВР, НСО и Бюрото за защита

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев заяви пред , че голяма част от твърденията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков не отговарят на истината. По-рано пред правната комисия в НС Рашков обяви, че ДАНС са писали под политически указания фалшиви сведения за опасност на висопоставени лица, за да им се постави охрана от НСО за 6 месеца.

 

По думите на Рашков, след изтичане на този срок не се прави истинска проверка дали все още са налице такива данни за заплаха. По този начин охрана се е назначавала и на лица, които не са били в държавния апарат. Рашков заяви, че Гешев е охраняван по три начина - от МВР, НСО и Бюрото за защита.

 

Във връзка с Бюрото министърът каза, че 2020 г. няма нови свидетели, които да са били защитавани, и тогава го пише в доклада. Имало такива, които продължават да бъдат охранявани. "Това са 150 души към главния прокурор. Никой не знае какво става в това Бюро, може би само той". Правосъдния министър Янаки Стоилов от своя страна се обяви за оставане на охраната на главния прокурор незавимо кой е той.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени