Иван Гешев: Няма никакви юридически основания в искането за отстраняването ми

Най-вероятно зад тези смешни твърдения седят политически интереси

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: ПРБ

Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по същество твърденията на различни министри на правосъдието, независимо дали са в служебен или редовен кабинет, за да стане ясно на българските граждани това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет - няма никакви юридически основания в искането за отстраняването ми. Това каза главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет.

 

Най-вероятно зад тези смешни твърдения седят политически интереси. Това, което вероятно се цели, надявам се да не е така, е нелегитимно овладяване на прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор, съсипване на наказателното правосъдие чрез т.нар. реформи, добави той.

 

Това не е реформа, а действия, които противоречат на интересите на българските граждани и общество, особено в борбата срещу престъпността. Прокуратурата продължава да е заедно със съда една от малкото работещи институции в тази държава, които са преграда срещу беззаконието. Ние ще продължаваме да си вършим работата, коментира още главният прокурор. 

 

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени