Иван Гешев обсъди наказателно-правното сътрудничество с министъра на правосъдието на Турция Абдулхамит Гюл

Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин

Иван Гешев и Абдулхамит Гюл
Иван Гешев и Абдулхамит Гюл Източник: ПРБ

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе днес, 25.01.2022 г., среща с министъра на правосъдието на Република Турция Абдулхамит Гюл в рамките на официалното си посещение в Анкара. Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин.

 

В Турция Иван Гешев е придружен от Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура и Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

 

Българският главен прокурор и турският правосъден министър обсъдиха въпроси, свързани с наказателно-правното сътрудничество между двете държави като подчертаха традиционно доброто взаимодействие  между правоприлагащите и правоохранителни органи на Република България и Република Турция.

 

Предмет на разговора бяха и потенциалните възможности за оптимизиране на работния процес с цел провеждането на успешни трансгранични разследвания в борбата срещу престъпността, гарантиращи сигурността на гражданите.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени