Иван Гешев: Отправена е заплаха към мен и към още един прокурор

След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат, заявява главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: Zonanews

Главният прокурор Иван Гешев съобщи в профила си във Фейсбук, че отново е отправена заплаха срещу него, както и срещу друг прокурор. В публикацията обаче не става ясно кой е колегата срещу когото има закана. Според "Труд" става въпрос за наблюдаващият прокурор по делото "Барселонагейт".

 

"Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен", написа Иван Гешев. "Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата", подчертава той. 

 

"След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: "Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото.Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!", категоричен е той.

 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени