Иван Гешев: Прокуратурата засегна доста сериозни политически и всякакъв вид лични и финансови интереси и това е причината за тази така безогледна политическа атака срещу нея ((ВИДЕО)

Прокуратурата има потенциал да подобри ситуацията с противодействието на престъпността, увери той

Национално съвещание на прокуратурата
Национално съвещание на прокуратурата Източник: ПРБ

Българската прокуратура заедно със структурите на местната власт са стабилни и си вършат работата. Но прокуратурата засегна доста сериозни политически и всякакъв вид лични и финансови интереси и това е причината за тази така безогледна политическа атака срещу нея.

 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев на Национално съвещание на административните ръководители на апелативни и районни прокуратури на тема: "Противодействие на разпространението на наркотични вещества сред децата, битовата престъпност, престъпления по транспорта и активизиране на диалога с гражданите за решаване на проблемите по места от компетентност на ПРБ".

 

Иван Гешев благодари на ръководителите на прокуратури за работата през годината. "95% осъдителни присъди означава висока ефективност. Коя държавна институция или орган в България има 95 % ефективност и само 4-5 % брак?", попита той.

 

Главният прокурор отбеляза, че в Апелативен район-Бургас оправдателните присъди са 1%. "Няма да питам кой има 99% ефективност  и каква е причината за всичко, което се случва особено в последните няколко години за този безогледен политически натиск върху прокуратурата", подчерта той.

 

"Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната преграда срещу престъпността. Имаме своя ангажимент да продължим да защитаваме правата на хората и това е целта на днешното съвещание. Ние имаме потенциала да подобрим ситуацията с противодействието на престъпността", каза Иван Гешев.

 

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени