Иван Гешев: Резултатът от закриването на спецправосъдието е разруха в борбата с мафията

Тежката цена за това плащат българските граждани, добавя главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев Източник: Zonanews

Две години след като прокурори, следователи и съдебни служители от цялата страна предупредиха, че ще бъдат предадени интересите на хората и излязоха пред съдебните сгради в цялата страна, за да защитят народа от опитите на някои политици, чрез закриването на съда и прокуратурата "Антимафия", резултатите вече се виждат и те са само разруха в областта на борбата с мафията.

 

Това посочва главният прокурор Иван Гешев  изявление в страницата на прокуратурата във Фейсбук. "Тежката цена за това плащат българските граждани с всяка следваща телефонна измама, пострадал от дрогиран шофьор наш приятел или познат, ограбен възрастен човек или с наркотиците, които заливат улиците и тровят децата ни", посочва Гешев.

 

Той изразява надежда, на Велики четвъртък да се прояви смирение и да се осъзнае, че интересите на хората са над всичко това, което показаха българските магистрати преди две години.

 

"Българската прокуратура, която остана една от малкото стабилни институции в България, ще продължи да защитава сигурността на българските граждани. Въпреки безпрецедентните опити за дестабилизация и дискредитация, за овладяване и политически контрол в нарушение на принципа за разделение на властите, въпреки заплахите и обидите прокурорите, следователите и служителите на прокуратурата работят и ще продължат да работят за всеки един българин. Нито един от тях не предаде колегите си за тридесет сребърника", казва още главният прокурор.

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени