Иван Гешев ще участва в Националната молитвена закуска при президента Байдън

От пресцентъра на Прокуратурата потвърждава за предстоящото посещение на Иван Гешев в САЩ. Оттам уточняват, че то има частен характер и е по покана на двама американски конгресменr

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: Zonanews

Главният прокурор Иван Гешев ще участва в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън. По традиция събитието се провежда всеки първи четвъртък на февруари, който тази година се пада на 2-и, и се открива с приветствие от президента.

 

На събитието във Вашингтон ще присъстват общественици и публични фигури от повече от 100 държави, които споделят общи морални и духовни ценности. Първата молитвена закуска се е провела през 1935 г., когато представители на местния бизнес отправят молитва в кризисен за района момент.

 

По-късно молитвени закуски започват да се организират във всички американски щати. Националната молитвена закуска дава възможност за изграждането и укрепването на лични отношения между водещи американски политици, общественици и лидери от страни от целия свят, съобщава 24 часа.

 

В американската столица българският главен прокурор ще участва и във форум по сигурността. Гешев ще се включи и в дискусии, посветени на борбата срещу езика на омразата. От пресцентъра на Прокуратурата потвърждава за предстоящото посещение на Иван Гешев в САЩ. Оттам уточняват, че то има частен характер и е по покана на двама американски конгресмени. Планирано е още от ноември.

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени