Иван Гешев: Това, че някой ми иска оставката, е мотивировка от хората, които бяха преследвани от Прокуратурата

Срамът е за тези, които ги защитават и влизат в джиповете им, добави той

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: Lex.bg

"Гордея се с това, което Българската прокуратура направи за две години. Не знам какво сте видели, за да видиш трябва да имаш добронамереността да го видиш. За пръв път бяха повдигнати обвинения и дадени на съд действащи министри. Има обвинения на хора, които някои смятаха за недосегаеми. Решихме въпроса с телефонните измами, помогнахме за битовата престъпност. Това, че някой ми иска оставката, е мотивировка от хората, които бяха преследвани от Прокуратурата. Срамът е за тези, които ги защитават и влизат в джиповете им".  Това каза пред антикорупционната комисия в НС главният прокурор Иван Гешев.

 

"Няма как да отговоря юридически на политически коментари. Ако цитиране на Конституцията са празни приказки, това е тъжно за българската демокрация. Изнервяте ли се нещо? Ще ви помоля терминологията да е прилична, защото има опасност да стана и да си тръгна, защото нивото става много ниско. Производството е под наблюдение на Софийска градска прокуратура", заяви той в отговор на безобразното поведение и опит за скандализиране на заседанието от депутата от ДБ Ивайло Мирчев. 

 

На изхода на залата главният прокурор заяви пред медиите, че усещането му е, че се намираме в предизборна ситуация. "Това, което се случи в комисията, ме кара да се чувствам неудобно. Опитах се да отговоря юридически. Явно юридическите отговори, Конституцията и законите не са актуални към момента. Не мога да забраня всякакъв политически прочит от едната или другата посока".

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени