Иван Гешев: Всеки, който извършва престъпления, обявява война на държавата

"Ситуацията е тревожна по отношение на престъпността. Отворени сме за взаимодействие с всички български институции" - заяви той

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: ПРБ

"Ще направим работна среща с ЦИК и ще заявим, че прокуратурата ще си свърши работата по теми касаещи изборни престъпления" - заяви главният прокурор Иван Гешев. 


"Няма да коментирам вътрешния министър, разпоредбите на ИК са категорични, а и ако прочетете становището на МВР то е такова, че не трябва да се издава такава заповед за създаване на общо звено за работа по време на изборите, но това не значи, че не може да има общи щабове, важно е да се върши работа в интерес на българските граждани" - обясни Гешев.


Главният прокурор изказа съболезнования на близките на загиналите в Бургас полицаи.

"От месеци дори от година се забелязва тревожен ръст на престъпността, както и на наркоразпространението, често се случват тежки  пътнотранспортни произшествия, увеличава се мигрантския начин, няма да коментирам битовата престъпност" - каза той. 


"Никоя институция не е силна, когато е сама, ние сме готови да си взаимодействаме с всички институции в интерес на българските граждани. В тази тежка икономическа обстановка, не може държавата да причинява още проблеми, когато не си върши работата и воюват институциите, ние ще си свършим нашата работа.

 

Ситуацията е тревожна по отношение на престъпността. Отворени сме за взаимодействие с всички български институции. Всеки , който извършва престъпления обявява война на държавата" - заяви Гешев. 


Според него не е справедливо хора, които си плащат данъците да търпят това, което се случва по отношение на престъпността, при положение, че държавата може да помогне. Само взаимодействие между институциите може да доведе до резултат. Никоя институция сама не може да се справи с престъпността.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени