Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: На една вълна сме с ДПС за ролята на главния прокурор и прокуратурата

Тошко Йорданов дори не заслужава да го коментираме, каза още той и добави, че когато се влезе в зала всичко е чиста аритметика

Христо Иванов и Ивайло (Иво) Мирчев
Христо Иванов и Ивайло (Иво) Мирчев Източник: Zonanews

Не сме изпрали нито Певски, нито който и да е. ДПС избраха да предложат г-н Пеевски, това е техен избор. Това заяви Ивайло Мирчев в ефира на NOVA и добави, че срещата с ДПС е била в НС в стаята на ДПС и това е максимално институционално.

 

Той бе категоричен, че да има промяна в Конституцията им трябват 180 гласа, а те имат 63. "Ние няма да отсъпим от всичко, което сме говорили. Целта е да има обединение и да има истинска промяна, а не да ходим от избори на избори. Ние не сме виждали проекта на ДСП за промени в Конституцията", каза Мирчев.

 

Нека да започне комисията по конституционни въпроси, на една вълна сме с ДПС за ролята на прокуратурата, не искаме да живеем в прокурорска държава, каза Мирчев. "Когато прокуратурата поиска имунитета от ЕК на Елена Йончева, ЕК не го даде, защото прецени, че тя има нездрав интерес. Това е идеята и на нашата комисия. Трябва да си зададем един въпрос дали това е реалната работа, което Гешев иска да свърши или е реваншизъм", запита още той.

 

Мирчев бе категоричен, че ако не успеят - ще излязат пред хората и ще кажат опитахме, но не се получи. Ние не сме булка на мегдана, която си избира момък. Тошко Йорданов дори не заслужава да го коментираме, каза още той и добави, че когато се влезе в зала всичко е чиста аритметика.

 

"Имаме 240 депутати и всичко е функция на него. Нашите действия ще продължат да бъдат принципни. За 5-ти път обществото вкара тези хора - добри, лоши, дето се бият, но са представители на част от българите", каза Мирчев.

Още от "Закон и ред"

Европрокуратурата: Длъжностни лица от ДФ "Земеделие" изглежда са били част от ОПГ за точене на еврофондове

Лидерът на организираната престъпна група е бил упълномощен от подставените лица да действа като техен представител пред Държавен фонд "Земеделие" и Областната служба по земеделие на България, както и пред търговските банки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени