Ивелина Христова поема ръководството на Националната следствена служба

Ивелина Христова е в съдебната система от 26 години

Национална следствена служба (НСлС)
Национална следствена служба (НСлС) Източник: Zonanews

Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов възложи на заместник директора на Националната следствена служба (НСлС) Ивелина Христова временно да ръководи следствената служба, считано от 19.06.2023 г.

 

Ивелина Христова
Ивелина Христова Източник: ПРБ

Христова ще организира работата на следователите и служителите в Националната следствена служба и следователите от окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури в периода, в който Борислав Сарафов е административен ръководител на прокуратурата.

 

Ивелина Христова е в съдебната система от 26 години. Завършила е Софийския университет "Св. Климент Охридски". Започва професионалната си кариера като следовател в Столичната следствена служба. От април 2006 г. до 22 юни 2015 г. е прокурор в Софийска районна прокуратура, а след това е следовател в Националната следствена служба. В началото на 2018 г. е назначена за заместник директор на НСлС.

Още от "Закон и ред"

Главните прокурори на България и Турция - Борислав Сарафов и Бекир Шахин, откриха съвместен форум за противодействие на

Във форума участват магистрати от Върховна прокуратура, следователи от Национална следствена служба, представители на ГДБОП-МВР, ДАНС, както и прокурори от Република Турция

Прочетете повече прочетете повече

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени