Ивелина Христова поема ръководството на Националната следствена служба

Ивелина Христова е в съдебната система от 26 години

Национална следствена служба (НСлС)
Национална следствена служба (НСлС) Източник: Zonanews

Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов възложи на заместник директора на Националната следствена служба (НСлС) Ивелина Христова временно да ръководи следствената служба, считано от 19.06.2023 г.

 

Ивелина Христова
Ивелина Христова Източник: ПРБ

Христова ще организира работата на следователите и служителите в Националната следствена служба и следователите от окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури в периода, в който Борислав Сарафов е административен ръководител на прокуратурата.

 

Ивелина Христова е в съдебната система от 26 години. Завършила е Софийския университет "Св. Климент Охридски". Започва професионалната си кариера като следовател в Столичната следствена служба. От април 2006 г. до 22 юни 2015 г. е прокурор в Софийска районна прокуратура, а след това е следовател в Националната следствена служба. В началото на 2018 г. е назначена за заместник директор на НСлС.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени