Ивет, обвинена за убийството на баба си Виолета Донева: Друсам се от 13-годишна, не помня нищо

Опитала да се самоубие

Виолета Донева и внучката й Ивет
Виолета Донева и внучката й Ивет Източник: Колаж/BGv

"Имах тежко детство, като дете изпадах в истерия, удрях си главата в стената”. Това каза днес в съдебната зала Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си Виолета Донева. 19-годишното момиче се разплака и разказа, че в деня на трагедията - 19 октомври 2022 г., приело 3-4 картончета ЛСД и марихуана.

 

Тийнейджърката посегнала към тревата още на 13 г. Година по-късно вече приемала ЛСД и амфетамини. Момичето тежко преживяло раздялата на родителите си, то останало с майка си.

 

На 15 г. Ивет попаднала в ареста заради наркотиците. След това се изнесла на квартира, започнала да взима тежка дрога - пико, кристали, ЛСД, кокаин, амфетамини, а на 17 г. вече имала халюцинации. Близките є я завели на психиатър, който й поставил диагноза метамфетаминна психоза.

 

Преди убийството, момичето се преместило при родителите на майка си, които я изгонили, защото счупила стъкло на врата. При приятеля си Виктор също останала за кратко.

 

Ивет искала да скочи от 23-ия етаж на строеж, но паднала от четвъртия и имала пукнат таз и срамна кост. От деня на убийството не помни нищо, всичко било в черна мъгла. Събудила се в психиатрия.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени