Изслушването на Иван Гешев в Страсбург бе необичайно кратко, посочи евродепутатът Андрей Новаков

Той подчерта, че групата, която изслушва днес на закрито заседание Иван Гешев, е неформална

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: ПП ГЕРБ

Изслушването на Иван Гешев бе необичайно кратко, такива изслушвания са протичали в рамките на часове. Това заяви пред журналисти в Страсбург Андрей Новаков, евродепутат в групата на Европейската народна партия, помолен да коментира днешното изслушване на главния прокурор Иван Гешев на заседание на Мониторинговата група на Европейския парламент (ЕП) за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Страсбург.

 

Спроред Новаков е било преценено, с оглед хода на събитията, да се промени подходът и формата на изслушването, както и че темата не е на дневен ред. Той подчерта, че групата, която изслушва днес на закрито заседание Иван Гешев, е неформална.

 

"Често пъти ѝ се придават почти галактически мащаби и влияния в ЕП, каквито тя няма", коментира той. "Не подценявам тяхната работа и постигнатото, но това не е комисия на Европейския парламент, това не е и подкомисиял. Не ми е известно други главни прокурори да са идвали тук", каза още той.

 

"За мен е важно България да гради имидж на по-стабилна и предвидима държава, каквато през последните две години не беше, каза той и допълни: "Защото постоянните скандали, препирни и това, което се случва в момента със съдебната система, е предизвикателство за нашата държава. Затова реформата трябва да бъде приключена навреме и качествено, по начин, по който всички български граждани очакват".

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени